Det som er igjen

Jeg burde kanskje ha grått, slik som de andre. I stedet for å sittende skjelvende på stolen min og være i en slags sjokktilstand der jeg ikke forstår hva som skjer eller hva som gir mening.

Været har medfølelse i dag. Himmelen gråter. Man kjenner det når noen har gått bort. Det er en tomhet. Som om verden er avhengig av hver minste sjel for å holde seg oppe.

Jeg husker henne som den som alltid turte å være seg selv og som kjørte sin egen stil. Hun hadde grønn kåpe, plattformsko og klær som var fulle av farger og mønster. Akkurat like livlige som humøret hennes var hver gang vi traff henne. Vi spiste pizza sammen hele klassen, og hun var med og laget god stemning. Vi satt på grupperom og hørte på musikk. Hun pleide alltid å snakke om kjendisene og musikken og seriene hun brant sånn for. Hun viste oss blant annet en grand prix låt som var like spesiell som stilen hennes. Rundt håndleddet hadde hun et Amnesty-armbånd. Hun var bare på skolen noen få ganger, men likevel følte man seg som hennes venn med en gang.

Når noen forlater verden, blir minnene værende igjen. Jeg lurer på hva det er som gjør at jeg har akkurat de minnene jeg har. Hva er det vi kommer til å huske og savne mest fra alle de som en gang forlater oss? Det er vel kanskje døden som lærer oss å se hele mennesket. Ikke bare de tåpelige små feilene man kan pirke på.

Det at vi møtte henne første gangen ved å ha bakt kake og skrevet navnet hennes på tavla, kommer jeg til å være evig takknemlig for

Jeg vet ikke om jeg egentlig forstår at hun er borte. Som om noen bare har blåst henne bort. Så enkelt. Så raskt. Hun var ofte syk og måtte holde seg hjemme eller på sykehuset. Men gleden hun spredte da hun var der, fikk meg til å føle at hun aldri var syk. Det er det jeg skal huske henne for. Nå er hun heldigvis kvitt smertene, og jeg nekter å tro at hun har det noe annet enn godt nå. Folk forsvinner kanskje, men aldri sporene etter dem. Hver minste ubetydelige ting vi gjør, kan videre ha ledet til noe virkelig betydningsfullt.

     

- Ingvild

  • Dato:26.01.2016
  • Klokken:21:48
  • Kategori:
  • Blogg
  • Kommentarer: 2

2 kommentarer

Linda Taylor

Dato: 26.01.2016 Klokken: 21:53

Ha en fin kveld <3

Ingrid

Dato: 26.01.2016 Klokken: 23:19

<3

Skriv en ny kommentarINGVILD
En tankeblogg. Jeg interesserer meg for trening, natur, skriving, musikk og kunst.


Design


» Designet er laget av: Heidi

hits